368.media

На Донеччині офіцер випадково застрелив солдата: вбивцю відправили до дисциплінарного батальйону

Старший лейтенант танкового батальйону Євген Федоренко засуджений до двох років дисциплінарного покарання за вбивство через необережність зі зброєю на Донеччині. Про це редакція 368.media дізналася з Індустріального райсуду Дніпра за ч.2 ст. 414 КК.

З січня 2023 року для забезпечення виконання завдань за призначенням підрозділи зенітно-ракетного взводу батальйону розташувались в районі Ярової Краматорського району Донецької області. У середині квітня Федоренко та старший солдат разом вживали алкогольні напої. Далі офіцер з метою проконтролювати особовий склад, зайшов на територію подвір’я з пістолетом Макарова.

Перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, діючи з кримінальною протиправною недбалістю, Євген Федоренко, імітуючи ведення стрілецького бою, зняв запобіжник та тримаючи палець на спусковому гачку без необхідності, безпідставно спрямовував зброю у бік старшого солдата. Після чого здійснив два неконтрольованих постріли над головою механіка-водія, який перебував навпроти нього, на відстані близько двох метрів.

Одна з куль влучила в голову останнього. Чоловік помер по дорозі у шпиталь.

Офіцер у суді визнав провину. Його засудили до тримання у дисциплінарному батальйоні на два роки. Однак він не буде там весь цей час. Строк відбуття покарання суд вирішив рахувати з моменту затримання офіцера у 17 квітні.

Exit mobile version