368.media

На Миколаївщині сержанта засудили за розголос інформації про ракети AGM-88 HARM

На Миколаївщині старшого сержанта засудили за розголос інформації про ракети AGM-88 HARM. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Вознесенського суду за ч.1 ст.114-2 КК.

Командир відділення охорони у лютому цього року скоїв злочин з поширення інформації про переміщення ЗСУ. Перебуваючи на території військової частини, а саме біля бліндажу, розміщеного навпроти стоянки повітряних суден типу Су-27, він по WhatsApp здійснив відеодзвінок.

У ході розмови вояк ЗСУ повідомив співрозмовнику про переміщення до військової частини ракет іноземного виробництва США (AGM-88 HARM) та планеруючих бомб калібру 255 кг JDAM), яка не розміщувалася (не поширювалася) у відкритому доступі Генштабом ЗСУ, Міністерством оборони або в офіційних джерелах країн-партнерів.

Обвинувачений в судовому засіданні вину визнав повністю. Підтвердив факт вчинення кримінального правопорушення за вищевикладених обставин. Щиро кається.

Вказав, що три дні був відсутній телефонний зв`язок з його родиною, яка знаходиться на окупованій території, через що він хвилювався. Знаючи вимоги статутів ЗСУ, КК України, відповідного інструктажу, він здійснив відеодзвінок, на який потрапила інформація щодо озброєння військової частини.

Чоловіка засудили до службового обмеження на строк у два роки з відрахування у дохід держави 20%.

Exit mobile version