368.media

Спільник ексголови Верховного суду уклав угоду зі слідством

ВАКС затвердив угоду між прокурором та адвокатом Олегом Горецького, якого разом із ексголовою Верховного Суду Всеволодом Князєвим викрили на одержанні 2,7 млн доларів. Про це інформує САП.

Горецького визнали винуватим у пособництві в пропозиції неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище та у шахрайстві.

Вироком суду йому призначено п’ять років позбавлення волі без конфіскації майна. За угодою,  суд звільнив обвинуваченого від відбування тюремного покарання з іспитовим строком трьох роки.

Горецьким зобов’язався співпрацювати з правоохоронними органами та надавати викривальні показання. Також він перерахує 21 млн грн на спеціальний рахунок у Фонд United 24 на спільний проєкт Генштабу ЗСУ, Держспецзв’язку та Міністерства цифрової трансформації — «Армія дронів».

Вилучені під час розслідування близько 29 млн грн також будуть перераховані на підтримку Збройних сил України. Крім того, у порядку спеціальної конфіскації стягується 350 тис. доларів.

Нагадаємо, що ексголова Верховного суду Всеволод Князєв, підозрюваний у корупції, утримується під вартою. Наприкінці серпня йому визначили заставу в 55 млн грн, у випадку внесення якої він може вийти із СІЗО.

За версією слідства, Князєв отримав через посередника-адвоката Горецького хабар для суддів Верховного суду. Кошти нібито надав український бізнесмен Костянтин Жеваго за судове рішення щодо купівлі ним 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

Exit mobile version