368.media

На Донеччині засудили військовослужбовця, що відкрив вогонь з БМП по будинкам

На Донеччині до трьох років позбавлення волі засудили військовослужбовця, котрий у стані алкогольного сп’яніння відкрив вогонь з БМП по житловим будинкам. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Костянтинівського суду за ч. 4 ст. 296 КК.

Як ми вже писали, 13 березня старший солдат стрілецького батальйону вчинив збройне хуліганство. Він заліз до БМП-1 та привів машину у бойову готовність. Далі він навів бойову артилерійську гармату на житлові будинки. Військовослужбовець зробив чотири постріли.

Перший снаряд влучив в будинок з двома мешканцями, другий снаряд влучив у дерево поряд, в результаті чого уламками снаряда було пошкоджено інший будинок, де мешкала одна жінка. Також постраждав ще один будинок з двома мешканцями. Старший солдат створив реальну загрозу для їх життя та здоров’я, а також пошкодив будинки чим завдав останнім матеріальну шкоду та порушив спокій та нормальні умови життя та побуту.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину. Пояснив, що обставини викладені в обвинувальному акті відповідають дійсності, додав, що ввечері на машині приїхав в село Довга Балка, пішов по хатам де жили військові, однак не знайшов собі місце для ночівлі. Темніло, йому стало не до душі та він сів на лавочку та випив 0,5 л коньяку. Він йшов по вулиці, побачив БМП, яка була відкрита, вирішив переночувати в ній, заліз в середину та заснув. Через деякий час (години дві) почув голоси, може навіть наснилась бойова обстановка, згадував як виходив з передку.

Перед собою цілій не бачив, ввімкнув масу, тумблера (був обізнаний як працює бойова машина) та здійснив постріл, перезарядив гармату та вистрілив ще. Таким чином здійснив біля чотирьох пострілів. Чому зупинився не пам’ятає, мабуть схаменувся, почув як його гукали хлопці, виліз з БМП.

Підбігли військові та відтягнули з цього місця, одразу був затриманий. Заходів щодо відшкодування шкоди не вживав, зазначив, що до нього з цим питанням ніхто не звертався, запевняв, що в змозі відшкодувати шкоду потерпілим шляхом надіслання грошового переказу або на картку.

Суд визнав чоловіка винним. Його засудили до трьох років позбавлення волі. В його строк зарахували попереднє ув’язнення з 14 березня до 4 жовтня.

 

Exit mobile version