368.media

На Дніпропетровщині за зловживання впливом засудили експоліцейського

На Дніпропетровщині за зловживання впливом засудили експоліцейського Новомосковського районного відділу поліції Валерія Павлюка. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Кіровського райсуду Дніпра за ч. 2 ст. 369-2 КК.

Обвинувачений працював оперуповноваженим сектору розкриття злочинів проти особи.  У грудні 2022 року він зустрівся із підозрюваною у крадіжці під час воєнного стану (ч.5 ст.185 КК). Поліціянт переконав жінку, що для неї можливий статус свідка або умовне покарання завдяки впливу на працівників прокуратури. Він пообіцяв зробити це за 20 тис. доларів, наполягаючи, що питання потрібно вирішувати за гроші, інакше буде сидіти.

Приблизно в лютому оперуповноважений у телефонній розмові сказав підозрюваній, що переговорив з усіма, з ким потрібно, і за 20 тис. доларів її зроблять свідком.

У березні  при зустрічі обвинувачений обіцяв жінці вплинути на прокурора, щоб її дії перекваліфікували з ч.5 на ч.4 ст.185 КК і в подальшому звільнили від відбування тюремного покарання з випробуванням.

До передачі коштів із невідомих причин не дійшло. 12 травня оперуповноваженому поліції вручили підозру саме за оголошену ним обіцянку за неправомірну вигоду вплинути на прокурора.

Викритий на корупції поліціянт уклав угоду про визнання винуватості. Він заплатить 46,75 тис. гривень штрафу, а також відшкодує державі близько 17 тис. гривень за лінгвістичні експертизи розмов, які фіксувалися під час негласних слідчих дій.

Exit mobile version