368.media

У Чернівцях двоє працівників військкомату у присутності патрульного побили військовозобов’язаного

У Чернівцях поліція розслідує справу щодо побиття у військкоматі військовозобов’язаного. Про це редакція 368.media  дізналася з матеріалів кримінальної справи за №12022263020000688, відкритою за ч.1 ст.125 КК.

За данними слідства, інцидент стався ще 30 липня 2022 року. Двоє патрульних Катерина Тозлован та Юрій Довганик доправили до Чернівецького міського ТЦК та СП потерпілого.

В приміщенні  перебувало троє працівників військкомату, а саме: командир першого відділення роти охорони, старший солдат Дмитро Кожокар, працівник відділу забезпечення, солдат Іван Фреюк та командир першого взводу роти охорони Іван Громик.

Також у приміщенні в період комендантської години перебували сторонні особи, а саме: керівник громадського формування з безпеки руху та громадського порядку на Буковині Віталій Ткачук та водій групи мобільного реагування служби охорони ТОВ «Венбест»  Денис Старчук.

У присутності працівників поліції, Ткачук наніс потерпілому удар в область голови, після чого, працівники поліції провели незаконний огляд особистих речей потерпілого, та власноруч дістали із сумки потерпілого його паспорт та передали черговому частини.

Надалі над незаконно затриманим потерпілим Громик, Фреюк та Ткачук вчиняли фізичне та психологічне насилля (катування), шляхом нанесення йому побоїв (тілесних ушкоджень в область грудної клітини та переважно в область голови) з метою примусити останнього поставити підпис в отриманні повістки.

Катування відбувалось у присутності чергового частини Кожокара, патрульного Довганика та водія групи мобільного реагування служби охорони ТОВ «Венбест» Старчука, які, замість того що-б припинити такі незаконні дії, зухвало спостерігали, як б’ють потерпілого та знущаються над ним.

Катування припинилось після того, як потерпілий поставив свій підпис на отриманні повістки та після того, як йому вдалося покинути територію Чернівецького МТЦК та СП.

Попри чисельні скарги та заяви, досудове розслідування належним чином не проводиться, оскільки фігурантами по даній справі є військовослужбовці – працівники Чернівецького міського ТЦК та СП та працівники поліції Чернівецької області.

Exit mobile version