368.media

На Вінничині за вимагання затримали «кримінального авторитету», на якого наклали санкції

На Вінниччині на вимаганні затримано групу осіб, серед яких кримінальний авторитет, на якого наклали санкції. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

 

За процесуального керівництва Офісу Генерального повідомлено про підозру групі осіб, яка діяла на території Вінницької області і займалася вимаганням (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст.189 КК України). За даними слідства, раніше неодноразово судимий мешканець Вінниці на прізвисько «Комар» організував групу осіб для вимагання грошових коштів у громадянина. Серед співучасників – так званий «кримінальний авторитет», відносно якого Президентом України введено санкції як до особи із злочинного світу, яка поширює «руський мір».

Потерпілий якраз отримав кошти за продаж земельної ділянки. І учасники групи вимагали в нього 20 тис. доларів. Аргументували тим, що нібито продаж став можливим завдяки їх сприянню у зміні цільового призначення землі і що будь-які правочини на території регіону можливі лише за їх погодження.

Потерпілий усвідомлював реальну загрозу для життя і здоров’я для себе та членів сім’ї. Також розумів, що неможливо іншим способом протидіяти незаконним діям учасникам групи, зважаючи на їх злочинний вплив у суспільстві. Тому звернувся до правоохоронних органів.

За результатами проведення багатоетапної спецоперації затримано організатора та учасника групи. Саме вони із застосування погроз насильства над потерпілим через посередника отримали другу частину грошових коштів у сумі 10 тис. доларів  за надання неіснуючої послуги.

Exit mobile version