368.media

У Харкові підполковника ДСНС оголосили у розшук за втечу зі служби

У Харкові підполковника ДСНС оголосили у розшук за втечу зі служби під час воєнного стану. Про це редакція 368.media   дізналася з матеріалів кримінального провадження за ст. 336-1 КК.

Встановлено, що з 28 лютого по 17 березня 2022 року офіцер, перебуваючи на посаді начальника відділення забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту 11-го ДПРЗ без дозволу безпосереднього керівника та без поважних причин ухилився від проходження служби цивільного захисту.

Підполковник служби цивільного захисту, діючи з прямим умислом, а саме усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій самовільно залишив місце розташування підрозділу за адресою: пр-кт Перемоги, 55-г. Він залишив своїх товаришів у найбільш складні перші тижні вторгнення.

Посадовця звільнили 17 березня 2022 року. Йому заочно повідомили підозру за ст. 336-1 КК.

В ході досудового розслідування здійснювались неодноразові спроби викликати офіцера шляхом направлення повісток за місцем мешкання, телефонних дзвінків, відправлення повідомлень за допомогою веб-застосунку WhatsApp, виїзду слідчим за місцем мешкання. Суд вирішив оголосити підполковника ДСНС у розшук для арешту.

 

Exit mobile version