368.media

На Київщині волонтери допомогали ухилянтам

На Київщині у Броварах викрито та повідомлено про підозру трьом учасникам організованої групи за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК). Про це повідомляє Київська обласна прокуратура.

За даними слідства, співзасновниця громадської організації налагодила схему виїзду чоловіків призовного віку за кордон. До протиправної діяльності організаторка, яка є діючим адвокатом, залучила двох співробітників громадської організації. Вона повністю координувала їх роботу, розподілила та визначила ролі кожного з них.

Підозрювані у період воєнного стану пропонували чоловікам призовного віку виїхати за кордон, як водії, які перевозять гуманітарну допомогу або вантажі для потреб ЗСУ. Їх реєстрували у системі «Шлях». Це надавало чоловікам право безперешкодно виїхати за межі України. Вартість такої послуги становила від 900 до 4 000 доларів. Отримані кошти за незаконне переправлення через держкордон України розподіляли між учасниками організованої групи.

Наразі слідство перевіряє причетність підозрюваних до організації незаконного перетину кордону понад 70 особами, з яких 27 не повернулися на територію України. Під час обшуків в офісі громадської організації та за місцями проживання підозрюваних правоохоронці вилучили бланки заяв від «волонтерів», документи, списки громадян із зазначенням суми сплачених коштів та інші речові докази.

Exit mobile version