368.media

Справу ексміністра юстиції Лукаш скерували до ВАКС

САП скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього міністра юстиції Олени Лукаш, віце-прем’єр-міністра з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної та ще десятьох осіб у заволодінні 2,52 млн гривень.

За версією обвинувачення, ексміністр Лукаш заволоділа грошими на проведення тендеру з проведення порівняльно-правові дослідження щодо адаптації українського законодавства до європейського. На думку прокурора, вартість дослідження була завищена, а якість його проведення – погане.

Крім Лукаш та Стефанішиної обвинуваченими є: Андрій Бондар; Юрій Іващенко; адвокат Олексій Калмиков, який отримав 930 тисяч грн за роботу обсягом понад 500 сторінок; Вікторія Коваль; Богдан Криволапов; підприємець Ганна Сапельникова, яка отримала 680 тис. гривень за дослідження обсягом 149 сторінок; Таїсія Білоцька; Світлана Колишко; Олена Бірюкова і Сергій Мудрий.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року Генпрокуратура України змінила повідомлення про підозру ексміністру Лукаш. Під час досудового розслідування підозрюваним інкримінується заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, виділених Мін’юстом на закупівлю послуг, необхідних для виконання загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського союзу. Слідство у справі завершили і в 2019 році передали її до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Раніше в 2014 році Генпрокуратура розпочала кримінальне провадження щодо Лукаш. У 2015 році їй повідомили про підозру в заволодінні бюджетними коштами та вчиненні службового підроблення.

Exit mobile version