368.media

На Київщині авто, що завозили для ЗСУ, продали м’ясокомбінату

На Київщині авто, яке завезли як благодійну допомогу для ЗСУ, продали м’ясокомбінату. Про це редакція 368.media   дізналася з кримінальної справи ч. 3 ст. 201-2 КК.

Слідством встановлено, що двоє представників благодійного фонду «Штаб Добра» з Білої Церкви (директор та засновник Марія Липницька) розробили механізм використання товарів гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку. Наприкінці червня-початку липня 2023 року вони ввезли гуманітарне авто Mercedes-Benz Atego (2013) вартістю 23 тис. євро.

Після цього зловмисник від імені «Штабу Добра» передав гуманітарну допомогу директору ТОВ «Антонівський м’ясокомбінат» Андрію Тарасенку, який почав його використовувати для перевезення м’яса і м`ясних продуктів до торгових закладів Києва та області з метою їх подальшої реалізації.

Зловмисникам допомогала жінка, котра забезпечувала оформлення документів на гуманітарну допомогу автомобілі.

Також встановлено, що група намагалася продати ще ряд автівок у період з липня по початок вересня. Під час огляду вищевказаних автомобілів зловмисника казали, що ці транспортні засоби ввезені на територію України як гуманітарна допомога, а тому їх офіційний продаж заборонений, тому буде складено акт прийому-передачі на військовослужбовця.

 

Exit mobile version