368.media

На Закарпатті жінка пропонувала прикордонникам гроші за пропуск її чоловіка

На Закарпатті 37-річна громадянка намагалася підкупити прикордонників, щоб ті пропустили її 41-річного чоловіка через державний кордон. Про це повідомляє ДПСУ.

Уу міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ужгород» 37-річна жителька Черкащини вдалася до пропозиції неправомірної винагороди прикордонному нарядові за позитивне рішення щодо пропуску через кордон її чоловіка.

Подорожні прямували до Словаччини власним автомобілем. Чоловік разом з паспортом подав на контроль довідку ВЛК про непридатність до військової служби та тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.

У ході перевірки прикордонники встановили, що документи не дійсні. За такими реєстраційними номерами вони видавалися іншій особі. Чоловік при цьому поводився дуже нервово, а жінка почала розповідати різні вигадки.

Зрозумівши, що їх викрили, жінка вирішила піти іншим шляхом. Вона вклала у медичну книжку чоловіка шість тисяч доларів і віддала її прикордонному нарядові.  Грошові кошти за протоколом огляду місця події вилучила слідчо-оперативна група. У діях жінки вбачають ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.369 КК «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», у діях чоловіка – ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.358 КК.

Exit mobile version