368.media

У ВАКС відмовилися пояснювати секретність вироку ексміністру Злочевському

Вищий антикорупційний суд не став пояснювати, чому засекретив весь текст вироку ексміністру екології та природних ресурсів Миколі Злочевському, який пішов на угоду зі слідством у справі про підкуп керівництва НАБУ і САП. Про це пише «Українська правда».

Вирок Злочевському засекречений у зв’язку з п. 4 ч. 1 ст. 7 закону «Про доступ до судових рішень». Однак цей пункт закону передбачає вилучення не повного тексту, а лише тієї інформації, для захисту якої справу слухали в закритому режимі. Це може бути, наприклад, інформація щодо свідків.

Посилаючись на це, журналісти просили повідомити, з яких причин було засекречено вирок, хто клопотав про закрите слухання і чи мало це стосуватись лише окремих даних чи всієї справи. Також ми просили надати копію вироку за виключенням тих даних, які мали бути приховані.

ВАКС відмовився відповідати на ці питання, обґрунтовуючи це лише тим, що закон не зобов’язує надавати пояснення у відповіді на запит на інформацію.

Так само, на думку ВАКС, він не має надавати копії рішень, оскільки це не передбачено процедурою запиту на інформацію.

Журналісти також звертались із запитом до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо обставин засудження Злочевського і засекречення справи. Однак протягом тижня відповідь від САП не надійшла.

Вироки щодо двох інших співучасників злочину, засуджених за хабар, оприлюднені в судовому реєстрі.

Exit mobile version