368.media

Мешканка Мукачева вигадала третю доньку для того, щоб чоловік виїхав за кордон

У Мукачево повідомлено про підозру місцевій жительці у шахрайстві, організації незаконного переправлення військовозобов’язаного через кордон, підробленні офіційних документів і їх використанні (ч. 3 ст. 190, ч. 1 ст. 332, ч. 2, ч. 3, 4 ст. 358 КК). Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, жінка вигадала цікавий спосіб, за яким її чоловік міг уникнути заборони на виїзд з України в період воєнного стану. Вона працювала у пологовому відділенні однієї з медустанов міста та виписала для себе медичне свідоцтво про нібито народження третьої дитини. З ним змогла оформити ще ряд неправдивих документів, на підставі яких їй видали посвідчення, що підтверджує статус багатодітної сім’ї.

У подружжя вже було двоє малолітніх дітей. «Поява» третьої доньки та документальне підтвердження цього давало чоловіку право безперешкодно перетинати кордон.

Протягом квітня-травня 2023 року він встиг двічі здійснити короткі поїздки до Угорщини та Словаччини.

Також підозрювана вирішила скористатися усіма перевагами «народження» ще однієї дитини. Вона підробила документи для отримання грошової компенсації за «пакунок малюка», державної допомоги при народженні дитини та соцвиплат для дітей, які виховуються у багатодітній сім’ї.

На момент викриття протиправної діяльності жінка встигла одержати 25 тис. гривень.

Exit mobile version