368.media

На Житомирщині офіцера, що побив строковика, засудили до іспитового строку

Молодого лейтенанта ЗСУ Віктора Вітусевича засудили до умовного строку за побиття строковика. Про це редакція 368.media  дізналася з вироку Корольовського райсуду Житомира за ч.5 ст.426-1 КК.

Інцидент стався у березні у 190-му навчальному центрі в селищі Гуйва. Вітусевич побив строковика й відео цього опинилося у відкритому доступі. Згодом у мережі з’явилося ще одне відео, де командир просить вибачення за свій вчинок. Він сказав, що побив строковика нібито через вживання алкоголю.

Слідство встановило, що молодший лейтенант був невдоволеним фактом перебування строковика у стані алкогольного сп’яніння. Він ударив його кулаком у шию, а потів ногою по тулубу.

Офіцеру повідомили підозру за ч.5 ст.426-1 КК. Вітусевич свою провину визнав. Пояснив, що йому подзвонив командир роти та повідомив про те, що за місцем тимчасової дислокації військослужбовці вживають алкогольні напої.

Приїхав не сам, був з командирами роти, старшиною, з метою перевірки військовослужбовців на стан алкогольного сп’яніння. Вийшов солдат, який раніше неодноразово порушував режим, обвинувачений наніс двічі вдарив його, будучи на емоціях. Він примирився з підлеглим. На даний час відносини між ними позитивні. Вітусевич відшкодував моральну шкоду у розмірі двох тисяч гривень, публічно вибачився перед ним і в суді.

Потерпілий зазначив про те, що з офіцером вони примирились, будь-яких претензій матеріального чи морального характеру не має.

Вітусевича засудили до іспитового строку у три роки.

Exit mobile version