368.media

У Білій Церкві голова благодійного фонду торгував авто для ЗСУ

На Київщині керівник благодійної організації, його дружина та мешканець Білої Церкви займалися продажем авто, які ввозилися для потреб ЗСУ. Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань Нацполіція.

Маючи пільги на ввезення товару з-за кордону,  благодійник вирішив скористатися ними для власного збагачення. Щоби реалізувати свій корисливий план, залучив дружину та мешканця Білої Церкви.

Організатор і спільник завозили транспортні засоби як гуманітарну допомогу для подальшої безоплатної передачі військовим. Використовуючи таку «схему», ділки завозили авто за нульовим розмитненням. Надалі позашляховики та мікроавтобуси доводили до презентабельного виду та виставляли на продаж на спеціалізованому інтернет-майданчику.

Дружина та спільник вели перемовини, готували документи для продажу та показували авто потенційним покупцям, проводили з ними усі необхідні розрахунки.

6 вересня правоохоронці затримали фігурантів за продаж чотирьох авто завезених як гуманітарну допомогу і оформлених на благодійну організацію. За них учасники оборудки отримали майже 16 тис. євро. Всіх затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення підозри за ч. 3 ст. 201-2 КК (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) .

За результатами обшуків вилучили 28 автомобілів: легкових та вантажних, більшість із яких — на іноземній реєстрації, документацію, чорнові записи.

Exit mobile version