368.media

Медсестру військового госпіталю в Маріуполі підозрюють у дезертирстві

СБУ оголосила співробітниці військового госпіталю Маріуполя Наталії Клименковій підозру дезертирстві та державній зраді в умовах воєнного стану. Про це йдеться в тексті підозри.

48-річна уродженка Волновахи від березня 2018-го року працювала медсестрою Військово-медичного клінічного центру Південного регіону. 23 липня 2020-го року її призначили начальником приймального відділення 555 військового мобільного госпіталю Військово-медичного клінічного центру Східного регіону.

На початку березня 2022 року через значні російські бомбардування госпіталь вирішили перемістити у сховище на території місцевих заводів. Із 10 березня частина особового складу госпіталю виїхала на підконтрольну українській владі територію — у місто Дніпро. Вважається, що у період з 9 по 14 березня 2022 року Кліменкова мала змогу вибратися із Маріуполя, але не скористалася цим.

Не пізніше 18 травня 2022 року жінка обійняла посаду лікаря-пульмонолога лікарні інтенсивного лікування при «ДНР».

У месенджері «Telegram» на каналі «Донбасс решает» слідчі знайшли відео, як Кліменкова коментує ситуацію з ковідом у Маріуполі, кажучи, що люди забули про цю хворобу, думаючи про те, як вижити.

За даними слідства, з липня минулого року жінка перейшла на посаду в.о. головного лікаря «Государственного бюджетного учреждения «Центр первичной медико-санитарной помощи №2 г. Мариуполя».

«Мы видим то, что ситуация сейчас совершенно изменилась — все убирается, оказывается гуманитарная помощь, выплачивается заработная плата на предприятиях. Люди получают компенсацию за жилье. Гуманитарная помощь оказывается Россией, в большем объеме», — розповідала медик в інтерв’ю телеграм-каналу «Донбасс решает».

Кліменкову підозрюють в дезертирстві — самовільному нез’явленні на військову службу за ч. 4 ст. 408 КК, а також державній зраді за ч. 2 ст. 111 КК, вчинених в умовах воєнного стану.

Exit mobile version