368.media

На Вінничині викрили групи крадіїв палива з локомотивних депо

На Вінниччині мешканець, залучивши свого батька – чергового на одній зі станцій «Укрзалізниці» – та співробітників кількох локомотивних депо, зливали пальне під час руху локомотивів, їхньої стоянки та на станціях. Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

Залучивши працівників станцій, що знаходилися у Вінницькій та Черкаських областей, здебільшого машиністів локомотивів та їх помічників, вони налагодили викрадення дизельного пального. Організатор контролював усі дії своїх «підлеглих» та розподіляв «прибуток» між всіма.

За налагодженою схемою, зливали пальне під час руху локомотивів, їхньої стоянки та на станціях із паливних баків. За один вихід на справу ділки могли викрасти до трьох тонн дизпалива. Викрадене дизпаливо надалі відвозили до місць тимчасового зберігання, підшукували клієнтів, яким потім збували його за готівку — 1 літр за ціною 42 гривні. З метою приховування злочинної діяльності вносили до офіційних документів недостовірні дані щодо кількості використаного дизельного пального, а також здійснювали втручання в роботу двигуна, що дозволяло економити розхід палива.

За попередніми підрахунками, ділки заробили на викраденні пального понад 1,5 млн грн. Вирішується питання про повідомлення організатору та чотирьом активним учасникам угруповання про підозру за ч. 5 ст. 185 КК (крадіжка, вчинена організованою групою в умовах воєнного стану).

Exit mobile version