368.media

На Одещині керівника апарату райсуду покарали за порушення законодавства

Керівника апарату Любашівського районного суду Одеської області Віталія Ростоцького визнали винним у порушенні вимог антикорупційного законодавства. Про це йдеться в рішенні Савранського райсуду.

У підпорядкуванні Ростоцького перебували двоє його близьких родичів. Рідний брат працював кур’єром. Керівник апарату одноосібно укладав із ним цивільно-правові договори про надання послуг із доставки пошти, а також здійснював контроль роботи брата, підписуючи відповідні акти приймання послуг згідно із зазначеними договорами.

А дядько Ростоцького обіймав посаду судового розпорядника Любашівського райсуду, і за розпорядженням племінника отримував у 2021-2023 роках премії в розмірі від 10% до 30% від посадового окладу. Також Віталій Ростоцький підписував своєму дядькові позитивні висновки про оцінку результатів його роботи.

НАЗК дійшло висновку, що керівник апарату Любашівського райсуду діяв в умовах реального конфлікту інтересів.

Також було встановлено, що Віталій Ростоцький не повідомляв голову суду і ТУ ДСА в Одеській області про наявність у нього конфлікту інтересів.

У підсумку НАЗК склало відносно керівника апарату суду протоколи про вчинення адміністративного правопорушення за ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП, Савранський районний суд визнав Віталія Ростоцького винним у вчиненні корупційних правопорушень. І призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 3,4 тис. гривень.

Exit mobile version