368.media

На Рівненщині суддя визнав провину у корупції

ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості суддею Корецького районного суду Рівненської області Євгеном Куликом і адвокатом Миколою Туровичем. Їм призначили 5 років умовного позбавлення волі з випробуванням на 3 роки. Про це повідомляє ВАКС.

ВАКС визнав винуватим суддю у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК. Йому призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років. Адвоката визнано винуватим за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК. Вказаній особі призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років.

У суді додали, що судді Кулику заборонили протягом 2 років після відбуття основного покарання обіймати посади в судових та правоохоронних органах, а адвокату – протягом 1 року займатися адвокатською діяльністю. Обох обвинувачених звільнили від основного покарання на іспитовий строк у 3 роки.

Сума застави, внесена раніше за цих осіб, у загальному розмірі 1,3 млн гривень буде перерахована на потреби Збройних сил України, а саме на проєкт «Армія дронів».

За версією обвинувачення, за 1100 доларів суддя обіцяв закрити адміністративну справу, що перебувала у нього на розгляді, стосовно громадянина, який вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 КУпАП («Керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння»). Грошові кошти суддя отримав за посередництва адвоката.

Exit mobile version