368.media

Керівник диспансеру радіаційного захисту у Рівному визнав провину у хабарництві

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з депутатом Рівненської обласної ради Сергієм Шевчуком, який одночасно обіймав посаду головного лікаря КП «Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення».

Чоловік обвинувачувався в тому, що висловив прохання та фактично одержав від громадянки зі статусом особи, постраждалої внаслідок Чорнобильської катастрофи, яка мала супутні захворювання, 1,2 тис. доларів за оформлення документів, необхідних для ухвалення рішення про інвалідність, пов’язану з наслідками аварії на ЧАЕС.

Відповідно до умов угоди суд визнав його винуватим у висловленні прохання та одержанні неправомірної вигоди, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК, та призначив покарання у виді штрафу у розмірі 68 тис. гривень, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в закладах охорони здоров’я, строком один рік. Також засуджений зобов’язався перерахувати на потреби ЗСУ 2 млн гривень.

Exit mobile version