368.media

У Мукачевому затримали організаторів нелегального перетину кордону

Мешканці Полтавської та Закарпатської областей займалися пошуком чоловіків призовного віку, яким пропонували незаконний перетин кордону за грошову винагороду. Як повідомляє департамент стратегічних розслідувань Нацполіції, затримано чотирьох учасників угруповання.

Після вдалого пошуку серед жителів Полтавщини «клієнтів», фігуранти ще до виїзду отримували завдаток за свої послуги. Це був так званий «вхідний квиток» для відправки до міста Мукачево на Закарпатті.

У західному регіоні їх зустрічав один з учасників злочинної групи та поселяв у заздалегідь орендованому будинку. Термін очікування незаконного перетину держкордону міг складати від трьох днів до двох тижнів. Після узгодження усіх домовленостей і отримання другого грошового траншу зловмисники доставляли ухилянтів до місця незаконного перетину кордону, де через річку, на човнах, переправляли їх до Румунії.

Правоохоронці затримали групу ухилянтів. В автомобілях знаходилися шестеро чоловіків, які намагались виїхати за межі України. Загалом вони встигли передати зловмисникам 30 тис. доларів. Цього ж дня на території Полтавської області правоохоронці затримали ще двох членів злочинної групи, причетних до ведення «бізнесу».

Exit mobile version