368.media

Голову ДСА Сальнікова відсторонили від посади

Вища рада правосуддя 8 серпня 2023 року відсторонила голову ДСА Олексія Сальнікова від виконання своїх обов’язків, а також відкрила щодо очільника судової адміністрації дисциплінарну справу.

Як повідомив доповідач – член ВРП Олексій Мельник, 2 серпня член Ради правосуддя Роман Маселко надіслав службову записку про ініціювання дисциплінарного провадження стосовно голови ДСА Олексія Сальнікова та необхідність його відсторонення від виконання посадових обов’язків на строк здійснення дисциплінарного провадження.

Роман Маселко зазначив, що з повідомлень НАБУ та САП стало відоме про можливе вчинення очільником ДСА корупційного правопорушення.

Мова йде про те, що 24 липня антикорупційні відомства повідомили про викриття Олексія Сальнікова у підбурюванні до надання неправомірної вигоди суддям КАС ВС у розмірі $5 тис. за винесення «потрібного» рішення на користь комерційного підприємства.

Свідками у справі голови ДСА є заступник голови ДСА Максим Пампура, голова КАС ВС Михайло Смокович, судді КАС ВС Олександр Стародуб, Наталія Коваленко, Володимир Кравчук.

28 липня ВАКС обрав Олексію Сальнікову запобіжний захід у виді застави у розмірі 805 тис. гривень. Зараз голова ДСА знаходиться у відпустці.

Exit mobile version