368.media

Директор Одеського порту міг виїжджати з країни за паспортом громадянина Болгарії (оновлено)

В Україні прискіпливу увагу приділяють керівникам стратегічних підприємств – детально вивчають їх зв’язки, майно, а також наявність громадянства інших країн. Після повномасштабного вторгнення з’ясувалося, що власник підприємства «Мотор-Січ» Вячеслав Богуслаєв 20 років поспіль мав російське громадянство. Однак, виявляється, що це не остання людина з іноземним паспортом.

Редакція 368.media   з’ясувала, що директор Одеського морського порту може мати громадянство Болгарії. Принаймні, про це свідчить постанова Ренійського районного суду, яки ухвалили 10 травня минулого року.

До судді Костянтина Сорокіна потрапив протокол з відділу прикордонної служби «Рені» про притягнення до адміністративної відповідальності громадянина Болгарії, який надав паспорт, виданий 28 лютого 2019 року у Софії. При цьому у чоловіка був закордонний паспорт громадянина України, виданий 21 травня 2015 року.

Згідно з фабулою, він при виїзді з країни через пункт пропуску «Паромний комплекс Орлівка» надав іноземний паспорт, а вітчизняний вирішив не надавати. Таким чином він порушив вимоги законів ст. 2  «Про громадянство України», ст. 2  «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну» та ст. 9, ст. 12 «Про державний кордон».

Дії чоловіка кваліфікували за ч.1 ст. 204-1 КУпАП.  У постанові вказано, що громадянин працює на посаді директора Одеського порту.

При цьому громадянин у судове засідання не з’явився і суддя вирішив справу без його присутності. Сорокін заявив, що в притягненні до адміністративної відповідальності необхідно відмовити. За його думкою покарання наступає тільки тоді, коли особа хоче залишити країну поза пунктами пропуску або в пунктах пропуску через державний кордон України без відповідних документів або з використанням підробленого документа чи таких, що містять недостовірні відомості про особу, чи без дозволу відповідних органів влади.

В ухвалі вказано, що у директора порту був паспорт громадянина Болгарії для виїзду за кордон. Сорокін додав, що в нього не виникає  сумніву в справжності іноземного паспорта, тому у прикордонників не було права складати протокол.

Олексій Мясковський

Директором Одеського порту з 2019 року є Олексій Мясковський. Однак редакція 368.media   не змогла знайти відповідну постанову суду з його прізвищем у судовій системі Ренійського суду. Таким чином, ми не можемо достеменно стверджувати, що пан Мясковський має подвійне громадянство та під час повномасштабного вторгнення росії в України, виїжджав за кордон.

Окремо закцентуємо увагу читачів на роботі Ренійського районного суду. Про його рішення у зв’язку з воєнним станом в Україні ми ще напишемо у майбутніх публікаціях.

Оновлено (14.23). Як повідомила редакції 368.media  служба юридичної та договірної роботи ДП «Одеський МТП», згідно з даним судового порталу, особою, яка притягалася до відповідальності у справі № 510/415/2 був Олександр Ярошенко.

В ухвалі суду від 10.05.22 р., провадження № 3/510/379/22 у справі № 510/415/22, має місце описка, стосовно вказання місця роботи, чи посади особи, що притягається до адміністративної відповідальності. Заявили у юридичній службі

При цьому виникає питання на якій підставі суддя Ренійського райсуду Сорокін чи канцелярія суду допустили таку помилку, як «призначення» Ярошенка на посаду директора Одеського порту? При цьому зазначена постанова набрати чинності та ніким не оскаржувалася.

 

Exit mobile version