368.media

На Одещині відкрили справу щодо загибелі мобілізованого через недбалість військкомату

Мешканець смт Ширяєво Одеської області після прибуття до військової частини помер без надання медичної допомоги. Про це повідомляє спецпрокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Чоловік був призваний по мобілізації з вадами здоров’я. Після виконання невідкладних слідчих дій, розпочато кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 115 КК, за фактом смерті 1 серпня о 22 годині військовослужбовця однієї з військових частин Миколаївщини, під час якого встановлюються  фактичні причини смерті останнього в день прибуття у розташування військової частини.

Розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 425 КК щодо можливого недбалого ставлення до військової служби службових осіб Березівського ТЦК та СП Одеської області. Під час досудового розслідування слідчі перевіряють законність призову на військову службу громадянина з урахуванням стану його здоров’я.

Крім того,  розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 425 КК України щодо можливого недбалого ставлення до військової служби службових осіб медичної служби однієї з військових частин Миколаївщини.

Exit mobile version