368.media

У Житомирі начальника частини Повітряних сил підозрюють у вбивстві підлеглого

У Житомирі начальника 20-го центру ремонту засобів зв’язку та радіотехнічного забезпечення Повітряних сил ЗСУ підозрюють у жорстокому вбивстві підлеглого. Про це редакція 368.media   дізналася з матеріалів кримінальної справи за ч.5 ст.426-1 КК.

За даними слідства, офіцер з підлеглим  прапорщиком перебували у коридорі бомбосховища під умовною назвою «Укриття Яма» на території технічної зони військової частини в Озерному.

Підполковник під вигаданим приводом щодо можливої диверсійної діяльності військовослужбовця та спроби заволодіння зброєю останнім, побив чоловіка. Потім він, зв’язав йому руки за спиною та ноги за допомогою дроту та ганчірки. Позбавивши підлеглого руху, офіцер продовжив наносити удари прапорщику. Він зламав йому ніс та допустив вогнищевий крововилив в м`які тканини шийного відділу хребта справа.

Про подію офіцер нікому не повідомив. Він виніс постраждалого з укриття та залишив на землі неподалік. Надалі прапорщик помер від крововтрати.

Офіцеру повідомили підозру у злочині лише 30 травня 2023 року. На теперішній час він знаходиться на гауптвахті.

Сам підозрюваний пояснив суду, що вину у вчинені інкримінованого йому злочину не визнає, а визнає вину в діях, які він застосував до загиблого з метою запобігання заволодіння зброєю та завдання шкоди особовому складу.

У частині підозрюваним було ініційовано службове розслідування по факту загибелі, повідомили керівництво в Києві протягом декількох днів. Підозрюваний заявив суду, що був у матері, віддав їй свідоцтво про смерть, не міг нічого пояснити по суті справи, не міг сказати, що син поводив себе неадекватно, був у наркотичному сп’янінні. Частина піддалася авіанальоту після тих дзвінків (загиблого), тому не надав ніяку інформацію.

Наразі підозрюваний перебуває в іншому гарнізоні, в управління зв’язку приймає рішення щодо протиповітряної оборони, підозрюваний забезпечує та контролюю процес експлуатації засобів зв’язку.

Згідно з даними адвоката підполковника, потерпілий замахувався палкою на підзахисного, намагаючись вдарити. У той час була ракетно-бомбова атака на Озерне та інші регіони, серед мобілізованого складу був і потерпілий. Серед них командир виявив телефон, з яких потерпілий телефонував і інформував про щось. У підзахисного виникла підозра, що він може бути колаборантом.

Із матеріалів встановлено, що на той час потерпілий агресивно та неадекватно поводився, оскільки перебував в стані наркотичного сп’яніння, у нього були збільшені зіниці, він ходив та бурмотав, погрожував вдарити фельдшера та здійснював такі спроби.

У матеріалах перевірки встановлено, що вони припинили хуліганські дії, винесли його, він був живий, командир дав команду дати машину, поклали туди потерпілого, але він був зв’язаний. Повезли його в госпіталь, лише коли їхали в шпиталь, то він помер. В бункері не було крові. Зі слів підзахисного, загиблий вживав наркотики. Коли підозрюваний, як командир, вилучив телефон і гаманець, то висипався порошок. Можливо то були наркотики, це є у протоколі огляду місця події. Про подію підзахисний повідомив керівництво телефоном. Контррозвідку повідомив, що в особи були виявлені кусочки паперу з написами, тобто він міг здавати координати.

При цьому суд встановив, що про резонансну подію офіцер своє керівництво не повідомив. Відтак його арештували.

Exit mobile version