368.media

На Одещині військкома міста Южне після корупційного скандалу зняли з посади

На Одещині військкома міста Южне Єгора Смірнова після корупційного скандалу зняли з посади. Про це повідомляє Одеський обласний ТЦ комплектування та СП.

Командування однозначно засуджує будь-які способи незаконного збагачення, зловживання посадовими повноваженнями та не дозволить прикривати подібні оборудки військовою службою. Реагуючи на суспільний резонанс і в рамках загальних заходів із вирівнювання бойового навантаження на особовий склад, всіх трьох вищезгаданих військовослужбовців роти охорони територіального центру комплектування та соціальної підтримки м. Южний переведено для подальшої служби в одну з бригад, що виконує завдання на передньому рубежі. ТЦК

Згідно з матеріалами екснардепа Ігора Мосійчука, військком міста Южне раніше працював в ДП «Морський торгівельний порт «Південний», головою цехового комітету профспілки ВРР-2. Також він обіймає посаду депутата місцевої ради.

Як повідомляє Мосійчук, схема злочинних дій Смирнова заснована у сприянні в наданні фізичним та юридичним особам земельних ділянок після отримання визначеного ним розміру матеріальної винагороди у вигляді грошових коштів або певного майна. Для прикриття незаконної діяльності депутат заснував ТОВ «Рентьєр інвест», ТОВ «Агротранс консалт», ТОВ «Сонячний пляж». За час війни депутат набув у власність комерційну нерухомість 500 кв. м, декілька гектарів на узбережжі моря, парковка для авто на 938 кв. м. Також військком володіє групою нежитлових приміщень загальною площею 348,1 кв.м, (м. Южне, вул. Шевченка, 18/6).

Мосійчук каже, що Смірнов влаштував депутатів Віталія Розмерицю та Вадима Назаренка до роти охорони військкомату, щоб їх не мобілізували на фронт.

Житель міста Воронецький О. звернувся до правоохоронних органів із заявою про вчинення кримінального правопорушення депутатом Южненської міської ради Смирновим Є.П.
Депутат Смирнов, дізнавшись імʼя заявника, скориставшись своїм службовим становищем почав здійснювати тиск на заявника шляхом надіслання йому військової повістки.
Хоча йому достовірно відомо, що у заявника є бронь.

Також порушено кримінальне провадження ДБР.

 

Exit mobile version