368.media

У Мирнограді на хабарі затримали посадовця військкомату

У Мирнограді на Полтавщині  затримали посадовця військкомату, який брав хабарі у військовозобов’язаних. Про це повідомляють СБУ та ДБР.

За даними слідства, посадовець центру комплектування за шість тисяч доларів пообіцяв військовозобов’язаному видати документи щодо визнання його непридатним до військової служби з виключенням із військового обліку, які надалі сприятимуть  безперешкодному перетину державного кордону.

Зокрема, спочатку клієнту «допомагали» отримати заключення військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби за фіктивним діагнозом, а потім і зовсім знімали з військового обліку. За наявними даними, посадовець раніше вже сприяв своїм знайомим ухилятися від мобілізації. Під час обшуків за місцями проживання і роботи фігуранта, а також у декількох районних «військкоматах», правоохоронці виявили документи, що підтверджують протиправну діяльність. Також виявлено значну суму готівки, у тому числі й ту, яку посадовець отримав від «клієнта», та декілька десятків пакетів документів на потенційних ухилянтів.

Під час передачі військово-облікових документів фігуранта затримано правоохоронцями, а частину отриманої раніше неправомірної вигоди вилучено у ході проведення слідчих дій за місцем проживання підозрюваного.

Справа відкрита за ч. 3 ст. 332,  ч. 2 ст. 369-2 КК.

Exit mobile version