368.media

Ексміністр екології Злочевський уклав угоду зі слідством

Колишній міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський  уклав угоду із слідством та визнав провину у корупції. Про це повідомляє САП.

Прокурор врахував беззаперечне визнання указаною особою своєї винуватості в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні, відсутність матеріальної шкоди, заподіяної внаслідок вчинення інкримінованого кримінального правопорушення, а також наявність суспільного інтересу у забезпеченні швидшого судового провадження, яке забезпечить повне, своєчасне та невідворотне покарання особі.

Крім того, за результатами співпраці з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури обвинувачений сплатив 500 млн гривень на допомогу ЗСУ для проекту «Армія Дронів». Також обвинувачений надав допомогу підрозділам ЗСУ у вигляді купівлі обладнання на загальну суму понад 160 млн гривень. Відповідно до угоди суд визнав колишнього міністра винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 27, ч.1 ст. 369-2 КК.

За вироком суду йому призначено узгоджене основне покарання у виді штрафу в розмірі чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У червні 2021 року детективи НАБУ задокументували факт надання хабаря керівництву антикорупційних органів у 6 мільйонів доларів. Пізніше у САП уточнили, що йшлося про 5 мільйонів доларів, а ще 1 мільйон знайшли в автомобілі податківця, що був призначений йому як посередникові. Усього затримали трьох осіб. За повідомленнями антикорупційних органів, хабаря давали за закриття справи щодо власника компанії «Бурісма», екчиновника Миколи Злочевського, який на той момент перебував у розшуку.

У компанії «Бурісма» натомість запевняли, що Микола Злочевський не причетний до справи з пропозицією хабаря керівникам антикорупційних органів.

Exit mobile version