368.media

САП не має перспектив у справах проти мера Одеси та його кураторів

Клименко. Василь Артюшенко, ZN.UA

Клименко. Василь Артюшенко, ZN.UA

У САП поки відсутні перспективи у розслідуванні справ щодо корупційних схем керівництва Одеської міськради на чолі із Геннадієм Трухановим та його кураторів (Галантерника, Кауфмана). Про це випливає з розлогого інтерв’ю голови САП Олександра Клименка, яке він дав сайту zn.ua.

Керівник прокуратури заявив, що у справі стосовно Кауфмана та колишнього заступника мера Михайла Кучука працює «дуже сильна група детективів», але більше деталей розкрити не зміг, щоб не зашкодити слідству. Окремо він наголосив, що потрібно переробити законодавство для укладання ефективних угод зі слідством.

Для того щоб ми були ефективніші в таких справах, як ця, важливо перезапустити інститут угод. Ми хочемо мати можливість укладати угоди з фігурантами, щоб дійти до кінцевих бенефіціарів і вигодонабувачів корупційних схем і максимально «закріпити» їх. Бо здебільшого є ієрархія і є людина, яка контролює весь процес. Але ми дістаємо до якихось менеджерів і заступників і дуже часто не дістаємося верхівки. Законодавство виписано так, що менеджер підписує угоду зі слідством про викривання вигодонабувача, але з можливістю отримати покарання у вигляді семи років позбавлення волі. На такі умови угоди мало хто йде, точніше, ніхто не йде. Це породжує кругову поруку. Потрібна можливість застосовувати нижче покарання, ніж передбачене санкцією статті у корупційних злочинах. Клименко

Розмовляючи про кримінальні справи щодо Труханова, якому зняли електронний браслет через затягування засідань, то Клименко виказав сумнів, що це головна причина проблеми.

Голова САП додав, що у справі  заводу «Краян» підготовче триває понад 2,5 року. Але чому так відбувається і хто в цьому винен він не розповів. При цьому Клименко пояснив, що змінювалися прокурори, бо тих, хто підтримував обвинувачення, нині мобілізували.

Exit mobile version