368.media

Справу колишнього нардепа Деркача вирішили розслідувати заочно

Про це редакція 368.media  дізналася з ухвали суду за .2 ст.28 ч.1 ст.111, ст.368-5 КК.

у слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia) стосовно народного депутата України III—IX скликань, який підозрюється у державній зраді та незаконному збагаченні

За даними слідства, народний депутат за період 2019-2022 рік одержав щонайменше 567 тис. доарів від правоохоронних та розвідувальних органів РФ за підривну діяльність проти України. Він мав зокрема дискредитувати Україну на міжнародній арені, погіршувати дипломатичні відносини зі США, а також ускладнити інтеграцію України до Євросоюзу та НАТО.

На виконання досягнутих домовленостей щодо умов конфіденційного співробітництва, виконуючи роль пособника у вчиненні злочину, протягом 2019-2022 років, з періодичністю 1-2 рази на квартал, перебуваючи у Києві, отримував готівкові кошти у громадянина України та інших невстановлених органом досудового розслідування осіб, які надалі передавав Деркачу через його помічника та інших невстановлених довірених осіб. Деркач, використовуючи свій правовий статус та наявні можливості, у тому числі пов`язані з посадою народного депутата України, організовував онлайн-конференції на такі теми: «Оприлюднення фактів тиску посольства США на правоохоронні органи України з метою втручання у виборчий процес в Сполучених Штатах Америки», «Нові факти про міжнародну корупцію, «Бурісму» та схему доведення України до банкрутства».

Основною метою вказаних виступів нардепа, які набули значного суспільного резонансу, була дискредитація кандидата у президенти США Байдена напередодні президентських виборів 2020 року та погіршення відносин між Україною та її стратегічним партнером.

Деркача оголосили у розшук. У слідства є дані, що Деркач переховується на території рф. Після цього ВАКС дозволив оголосити нардепа у розшук.

Андрій Деркач – нардеп декількох скликань, експрезидент НАЕК «Енергоптом». Деркач курував створення приватних охоронних підприємств в різних областях нашої країни, які повинні були посприяти швидкому захопленню України.

Exit mobile version