368.media

Омелян воює чи переховується у тилу? З відпусткою ексміністра стався гучний скандал

Журналіст Євген Плинський заявив, що ексміністр інфраструктури Володимир Омелян, який дуже полюбляє вмикатись в ефіри 5-го каналу як капітан та боєць ЗСУ, нещодавно відбув у відпустку на 17 днів на острів Крит.

При цьому він повідомив, що Омеляна перевели з 251-го батальйону до 104-ї бригади ЗСУ. Журналіст додав, що  бійці підрозділу ексміністра, кажуть, що назвати його перебування в підрозділі службою дуже складно.
Вони запевняють, що більшість часу цей шановний пан займається особистими справами за місцем проживання. Також Плинський додав, що напередодні відпустки підрозділ Омеляна, а конкретно в червні 2023 року, був відправлений на передову.

Сам Омелян заявив, що перебуває у лавах тероборони ЗСУ з 24 лютого 2022 року. Він виконував бойові завдання навколо Києва, на півдні та сході України.

З червня 2023 року є офіцером 104 бригади ТРО, куди перевівся з багатьма побратимами з 251 батальйону 241 бригади ТРО. У відпустку пішов на два тижні, згідно чинного законодавства, вперше за півтора роки. Перебуваю у Греції разом із родиною. Омелян

Дійсно, щодо відпустки ніяких претензій до військового бути не може. Це право кожного солдата та офіцера ЗСУ. Проте треба вивчити факти того, чи дійсно Омелян взагалі служить? Журналіст Володимир Бойко, який був у 251-му батальйоні, не вірить у це.

Виявилось, що Омелян – це мій бойовий побратим разом з генерал-майором Турчиновим, генерал-полковником Бурбою, капітаном Луценком та ще десятком таких же ж аферистів, які торік проходили фіктивну службу в нашій військовій частині. По чотирьох з них (депутати Київради від «Європейської солідарності») зараз розслідується кримінальне провадження. Було це при попередньому комбаті, який 24-25 лютого 2022 року в обмін на приміщення для штабу батальйону в офісі «Європейської солідарності» (військова частина не мала пункту постійної дислокації і тому колишній комбат був згоден на все, навіть на розміщення штабу в партійному офісі) оформив поплічникам Порошенка документи про те, що вони у нас, начебто, служать. Омелян – у їх числі. Бойко

За його словам, в приміщенні штабу «ЄС» на вулиці Лаврській у Києві штаб нашого батальйону перебував менше місяця й наприкінці березня 2022 року перебрався в інше місце (звідкіля на початку квітня 2022-го поїхав на фронт). Це трапилось тому, що, як виявилось, батальйон експрезидент Петро Порошенко використав не тільки для того, щоби оформити на фіктивну службу своїх охоронців, а також Турчинова, Бурбу, Омеляна чи того ж Луценка, а й для того, щоби спробувати перекласти на ЗСУ витрати на оплату оренди свого офісу. Штаб з’їхав, а накази на зарахування на військову службу залишились – ось так Омелян і став «учасником бойових дій».

Бойко пояснив, що додатково опитав народ на предмет, чи бачив хтось капітана Омеляна за понад рік війни на військовій службі (особисто я його жодного разу не бачив, хоча, як виявилось, по документах прослужив з ним пліч-о-пліч півроку). Результат опитування: один раз його бачили в квітні 2022 року в Миколаєві в кабінеті колишнього командира 206 ОБ ТрО, де Омелян фіктивно рахувався офіцером групи планування штабу, і три рази – в Каневі, біля кабінету командира 251 ОБ ТрО. Усі чотири рази Омелян приїздив у військові частини в цивільному одязі й представлявся волонтером, який щось там привіз для захисників.

Exit mobile version