368.media

Слухання справи експосадовця Міноборони призупинили через його мобілізацію

Вищий антикорупційний суд призупинив слухати справу за обвинуваченням заступника начальника управління координації зовнішньоекономічної діяльності Міністерства оборони Володимира Терещенка у завданні 1,34 млн доларів збитків ДП «Промоборонекспорт», коли той його очолював. Його мобілізували в Збройні сили України.

Як вказується в документі, 7 липня Терещенка мобілізували і призначили на посаду офіцера секції оперативного керівництва оперативно-планового відділення штабу військової частини.

За версією обвинувачення, в.о. директора державного зовнішньоторговельного та інвестиційного підприємства «Промоборонекспорт» Володимир Терещенко впродовж 2016 року безпідставно та шляхом службового підроблення розтратив кошти держпідприємства під час виконання умов зовнішньоекономічного контракту, укладеного між Україною та однією з країн Північної Америки, про надання послуг з капітального ремонту трьох військових вертольотів. Внаслідок незаконних дій посадовця держпідприємству завдано збитків на загальну суму 1,34 млн доларів.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК.

Exit mobile version