368.media

Екснардепу Мураєву висунули підозру у держзраді

Керівник забороненої партії «Наші», власнику заблокованого проросійського телеканалу, екснардепу Євгену Мураєву заочно повідомлено про підозру у державній зраді, веденні інформаційно-підривної діяльності проти України та у вчиненні умисних дій, спрямованих на приниження національної честі та гідності (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 161 КК). Про це повідомляють СБУ та Офіс генпрокурора.

За даними слідства, Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал «Наш» для масового поширення кремлівських наративів в інформаційному просторі України. Таким чином він цілеспрямовано використовував власний медіаресурс для маніпулювання суспільною думкою українців в інтересах рф. Насамперед це стосувалось подачі викривленої інформації про внутрішню ситуацію в нашій державі та її сприйняття на міжнародній арені. Він висловлював проросійські погляди, а також неодноразово брав участь у різних політичних шоу. У виступах та інтерв’ю підозрюваний поширював російські наративи про те, що в Україні іде «культурна війна та переслідуються інакодумаючі», пропагував ідеї, спрямовані на дискредитацію незалежності нашої держави та необхідності виконання домовленостей з рф.

У зв’язку з цим на початку лютого 2022 року проти телеканалу Мураєва було запроваджено санкції РНБО. Після тривалих незалежних експертиз, які ініціювала Служба безпеки України зараз остаточно підтверджено факти злочинної діяльності фігуранта проти державної безпеки України. Тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочинів. Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі. Нагадаємо, восени 2022 року співробітники СБУ провели серію обшуків за місцями проживання та в офісах Мураєва.

 

 

Exit mobile version