368.media

В Ужгороді чоловіка ув’язнили на 1,5 роки за погрозу відтяти голову прокурору

В Ужгороді обвинувачений Микола Романов отримав новий строк за погрози відтяти голову прокурору Василю Гецку. Про це редакція 368.media   дізналася із вироку міського суду Закарпатської області за ч.1 ст.345 КК.

У березні 2022 року в Хустському райсуді відбулось підготовче судове засідання у справі про розбій. У залі суду були трійка суддів, секретар судового засідання, і прокурор – начальник Іршавського відділу Хустської окружної прокуратури Гецко.

Обвинувачений і його захисник брали участь по відеозвʼязку із «Закарпатської установи виконання покарань №9». Розглядалось клопотання прокурора про продовження строку тримання обвинуваченого під вартою.

Після оголошення ухвали Романов висловив неприязне і зневажливе ставлення до прокурора. Пригрозив йому вбивством через відтинання голови.

На записі судового засідання  видно, що чоловік, вказуючи на екран телевізора рукою, в агресивній формі і підвищеним голосом почав викрикувати: «Прокурор! Я к тебе пойду после смерти, мразь (нрз). Если с моей семьей что-то случится, я к тебе пойду, гнида, отрежу голову и нассу, нассу тебе в пасть. Мразь, бери автомат, иди в окоп, воюй! Что ты сидиш, мразь? Автомат бери, защищай родину иди, сидит».

Свою вину обвинувачений не визнав, кажучи що був проти відеоконференції, просив, щоб його доставили в суд. На екрані нібито були невідомі йому силуети, а він перебував у тяжкому емоційному стані, тому що в той день робили операцію його дружині і у неї декілька раз зупинялось серце.

Прокурора Гецка він не бачив жодного разу, хто там був у телевізорі не знає, тому нікому не погрожував, сказав, що прийде після смерті та відріже голову і сказані ним слова були абстрактні та не стосувались конкретного прокурора. Слово «мразь» вважає літературним. А щодо вислову «бери автомат иди воюй», то вважає, що це прямий обовʼязок прокурора зараз.

Адвокат обвинуваченого під присягою розповів, що його підзахисний був у дуже тяжкому емоційному стані, розраховував на правосуддя, але щодо нього вчинялись численні порушення, крім того мав ще якісь особисті проблеми. Адвокат заявив, що погроз не чув, а тільки те, що підзахисний говорив на підвищених тонах, кричав.

Суд критично поставився до показань обвинуваченого, що він не погрожував конкретному прокуророві. Відеозапис судового засідання свідчить, що обвинувачений чітко вказував в екран телевізора де в залі судового в Хустському районному суді перебував прокурор. Показання адвоката, що він жодних погроз не чув також спростовуються переглянутими відеозаписами судового засідання. Чоловіка засудили до 1,5 року позбавлення волі

Exit mobile version