368.media

Мера Рівного визнали винним у корупційному правопорушенні

Міського голову Рівного Олександра Третяка суд визнав винним у вчиненні корупційного адміністративного правопорушення. Відповідне рішення оголосив суддя Петро Денисюк. Покарання передбачає штраф у розмірі 6,8 тис. гривень, а також позбавлення права обіймати посаду терміном в один рік. Це рішення можна оскаржити.

Раніше НАЗК склало три протоколи на мера Рівного, у яких вбачали конфлікт інтересів: щодо повернення собі премій, голосування за призначення керуючою справами виконкому та призначення їй премій і надбавок. Перші два протоколи закрили за відсутністю складу порушення та за строками давності.

Остання справа стосується нарахування премій і доплат керуючій справами міськвиконкому Марії Корнійчук, яка під час виборчої кампанії внесла до кандидатського фонду Третяка 45 тис. гривень. НАЗК вбачає у цьому конфлікт інтересів, сам мер це неодноразово заперечував.

Через те, що міський голова не приходив на суд, посилаючись на зайнятість та відрядження, суддя вирішив ухвалити рішення без участі мера.

Ще до засідання суду міський голова написав у Telegram, що «сама справа є знущанням із закону і суперечить здоровому глузду».

 

Exit mobile version