368.media

На Одещині екскомунальника підозрюють у забрудненні лісів

На Одещині ексдиректору одного з комунальних підприємств Подільского району висунули підозру у службовій недбалості, забрудненні та псуванні земель, що створило небезпеку для довкілля та тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367, ч. 2 ст. 239 КК). Про це повідомляє обласна прокуратура.

За даними слідства, з 2019 по 2021 роки керівник комунального підприємства з обслуговування водопровідної мережі й водовідведення, достовірно знаючи про пошкодження каналізаційного колектору, незаконно зливав каналізаційні стоки на землі лісового фонду – урочища Французький ліс Кодимського лісництва Балтського лісового господарства ДП «Ліси України».

При цьому, підозрюваний не вжив жодних заходів щодо проведення ремонту пошкодженого каналізаційного колектору за рахунок коштів підприємства, отриманих в результаті його господарської діяльності, за виділенням коштів до місцевих органів влади також не звертався.

Внаслідок порушення спеціальних правил і норм директором КП відбулося забруднення земель лісового фонду амонієм, нітратами, сульфатами, хлоридами, фосфором, органічними речовинами, що екстрагуються, і призвело до їх псування, зокрема деградації (погіршення корисних властивостей та родючості ґрунту), заболочення каналізаційними відходами майже 22 га земельних ділянок, масового висихання дерев породи «Дуб», «Ясин» та «Осика».

Такими протиправними діями підозрюваний спричинив понад 700 тис. гривень збитків.

Exit mobile version