368.media

У Києві викрили колабораціоніста, котрий працював в окупаційній поліції

У Києві затримали колабораціоніста, котрий працював в окупаційній поліції Мелітополя. Громадянину повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК). Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

За даними слідства, маріуполець після тимчасової окупації міста переїхав до Мелітополя, де добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками.

У квітні 2022 року за пропозицією окупаційної влади він обійняв посаду «поліцейського патрульно-постової служби» в незаконному правоохоронному органі – «Мелитопольском РУВД Главного управления МВД в Запорожской области».

Працюючи на ворога, псевдоправоохоронець брав участь у патрулюванні міста та заходах з придушення серед місцевого населення руху опору. Проводив агітаційну роботу та схиляв жителів Мелітополя до співпраці з ворогом.

У липні 2022 року чоловік звільнився з лав так званої «народної міліції» та виїхав на підконтрольну Україні територію. Потім приїхав до Києва, де переховувався з метою уникнення відповідальності.

У червні 2023 року його викрили правоохоронці. Наразі суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Exit mobile version