368.media

Експоліцейський з Маріуполя, який воював за «ДНР», отримав 12 років ув’язнення

Нікітенко зрадник

Нікітенко

Експоліцейського взводу реагування Маріупольського відділу поліції Геннадія Нікітенка, який працював на окупантів, засудили до 12 років позбавлення волі. Про це редакція 368.media   дізналася із вироку Жовтневого райсуду Дніпра.

Після початку агресії рф 24 лютого 2022 року Геннадій Нікітенко не виконав наказ на передислокацію у Дніпро, залишився на окупованій території, внаслідок чого 14 травня його звільнили зі служби в поліції.

Влітку минулого року чоловік вступив до лав «службы вневедомственной охраны ДНР». Зрадник 12 червня цього року потрапив у полон в селищі Нескучне Велиновосілківського району Донецької області, яке перейшло під контроль ЗСУ внаслідок наступальних дій.

Сам Геннадій Нікітенко повідомив, що начебто здався у полон добровільно. Чоловік визнаний винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 КК, тобто був покараний за добровільне зайняття посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, а також участь у збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території.

Суд призначив йому покарання у виді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а також позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади строком на 15 років.

Exit mobile version