368.media

Гендиректор Павлоградського хімзаводу влаштував бізнес-партнерів на підприємство для виїзду за кордон

Генерального директора ДП «НВО «Павлоградський хімічний завод» Леонід Шиман, якій  отримав повноваження генерального конструктора зі створення боєприпасів, влаштував перевіряють на причетність до незаконного працевлаштування бізнес-партнерів до державного підприємства. Про це редакція 368.media  дізналася з кримінального провадження за ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 332 КК.

Засновником заводу є Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості. Основним видом діяльності даного підприємства являється виробництво вибухових речовин. Шиман керує підприємством з 1999 року. Він є підозрюваним у декількох кримінальних справах. Ми вже писали про одну з них.

Слідство з’ясувало, що Павлоградський хімзавод тривалий час здійснює сумісну господарську діяльність з наступними агентами:

Зокрема, між ДП «НВО «ПХЗ» і ТОВ «Рада 2007» у квітні 2022 року було укладено договір на постачання товару на загальну суму 181 млн гривень; ТОВ «Дніпро-скан-сервіс» упродовж 2021-2022 років надано послуг ДП «НВО«ПХЗ» на суму близько 20 млн гривень; ТОВ «Аса-Інжинірінг» у період 2021-2022 років проведено будівельно-проектних робіт на суму близько 100 млн гривень тощо.

За даними слідства директор хімзаводу Шиман, маючи умисел на незаконне працевлаштування вищевказаних керівників юридичних осіб бізнес-партнерів очолюваного ним підприємства з метою їх незаконного переправлення через державний кордон України під час воєнного стану, 19 червня року виніс наказ про призначення Хохлова посаду начальника бюро, встановивши виплату заробітної плати згідно штатного розпису.

Останній, використовуючи службове відрядження, безпідставно видане під час воєнного стану уповноваженими посадовими особами ДП «НВО «ПХЗ», здійснив незаконний виїзд до Іспанії через Польщу. Виїхав Хохлов з дружиною та донькою. Він перебував за кордоном з 12 по 26 серпня 2022 року.

Також орган досудового розслідування вважає встановленим, що Анциферов, будучи директором ТОВ «Аса-Інжинірінг» та попри те, що він обіймає посаду директора вказаної юридичної особи, офіційно був працевлаштований на посаду інженера-електроніка 1-ї категорії ДП «НВО «ПХЗ» з метою незаконного переправлення через державний кордон України під час воєнного стану і привласнення у такий спосіб грошових коштів.

Зазначені обставини свідчать про системний, формальний характер зарахування директором Шиманом до штату ДП «НВО» ПХЗ» контрагентів заводу у здійсненні господарської діяльності в особі їх директорів. Така схема створена Шиманом та невстановленими слідством особами з метою організації переправлення осіб через державний кордон України шляхом видачі наказів про службові відрядження. Також мова може йти про привласнення бюджетних коштів шляхом незаконного нарахування заробітної плати працівникам, які в реальності свої службові обов’язки не виконують.

Exit mobile version