368.media

Знищення «Мрії»: Бичков звільнив підлеглого, котрий намагався врятувати літак

Ексдиректор ДП «Антонов» Сергій Бичков, через недбалість якого окупанти знищили найбільший у світі літак АН-225 «Мрія», звільнив підлеглого, котрий намагався врятувати літак. Про це редакція 368.media   дізналася з ухвали Печерського райсуду Києва.

Бичкова затримали у квітні цього року за ч.2 ст.367 КК. За даними поліції, у результаті під час повітряної атаки російських військ на аеропорт у селищі Гостомель «Мрія» згоріла. Літак був технічно справний, на аеродромі зберігалася достатня кількість авіапального для виконання рейсу, екіпаж був готовий до вильоту. Усе це вказує на те, що були всі можливості для евакуації повітряного судна в аеропорт у місто Лейпциг (Німеччина).

Більш того, компанія з 2018 року є власником 51% часток у статутному капіталі Аntonov Logistics SALIS GmbH в німецькому Лейпцигу.  Керуючий директор фірми, отримавши 26 січня інформацію від представника Chief, Strategic Lift Section пана Hajo Busche (NSPA — NATO Support and Procurement Agency) про можливий початок гарячої фази війни між росією та Україною, в цей же день в телефонному режимі повідомив про це Бичкова. Він вказав про необхідність евакуації всіх літаків включаючи АН-225 «Мрія». Також повідомив про фінансову підтримку евакуації літаків, запасних частин, матеріалів, обладнання, льотного, інженерно-технічного та іншого персоналу та про готовність з боку NSPA надати допомогу в отриманні всіх необхідних дозволів на території Німеччини, намагаючись при цьому отримати дозвіл у Бичкова на підготовку та виконання евакуації літаків у Лейпциг. Зловмисник відмовся робити це та погрожував підлеглому звільненням.

Після чоловік ще декілька разів намагався донести до гендиректора необхідність проведення евакуації льотного парку підприємства з метою, його збереження. Врешті керуючого директора звільнили вже 15 лютого.

У результаті бойових дій АН-225 «Мрія» знищили російські окупанти. Збитки, завдані державі, склали 288,14 млн доларів.

Exit mobile version