368.media

Екснардепа Балицького засудили до 15 років тюрми

Голову російської окупаційної адміністрації у тимчасово захопленій частині Запорізької області, екснардепа Євгена Балицького засудили до 15 років тюрми. Про це повідомляє СБУ.

Слідство встановило, що колишній нардеп від забороненої партії «Опозиційний блок» Балицький на початку повномасштабного вторгнення рф одним з перших публічно підтримав російських окупантів. Тоді загарбники призначили його гауляйтером на захопленій території південного регіону.

Зазначається, що окупанти погрожували людям репресіями та фізичною розправою, аби змусити працівників місцевого самоврядування визнати «повноваження» колаборанта. А незгодних ув’язнювали до російських катівень, де піддавали жорстоким тортурам.

Згідно з даними слідства, Балицький займався організацією місцевого псевдореферендуму щодо «приєднання» Запорізької області до росії.

Під його керівництвом створювали незаконні «виборчкоми», у яких фальсифікували результати «голосування» на користь рф. Також Балицький звертався після псевдорефередуму до володимира путіна визнати окуповану частину Запорізької області «новим суб’єктом» росії та підписав незаконний «договір про входження» регіону до складу країни-агресора.

На підставі зібраних доказів суд визнав гауляйтера винним за двома статтями КК: ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1, ч. 2 ст. 110. Як відомо, Балицький перебуває на тимчасово окупованій території на півдні України. Тривають заходи для його притягнення до відповідальності за злочини перед Україною.

Exit mobile version