368.media

Знищення «Мрії»: захисники ексдиректора «Антонова» затягують передачу справи до суду

Захисники ексдиректора ДП «Антонов» Сергія Бичкова, через недбалість якого окупанти знищили найбільший у світі літак АН-225 «Мрія», затягують передачу справи до суду. Про це редакція 368.media   дізналася з ухвали Печерського райсуду Києва.

Бичкова затримали у квітні цього року за ч.2 ст.367 КК. За даними поліції, у результаті під час повітряної атаки російських військ на аеропорт у селищі Гостомель «Мрія» згоріла. Літак був технічно справний, на аеродромі зберігалася достатня кількість авіапального для виконання рейсу, екіпаж був готовий до вильоту. Усе це вказує на те, що були всі можливості для евакуації повітряного судна в аеропорт у місто Лейпциг (Німеччина).

Крім того, ще. у кінці січня представник перестраховика Willis Towers Watson направив на корпоративну пошту підприємства лист з проханням надати «план використання повітряних суден на випадок надзвичайної ситуації у разі наступу з боку російських військ». Представник АТ «СК «Бусін» направив лист з проханням оформити додаткову угоду № 25 до генерального договору обов’язкового страхування цивільних повітряних суден у зв’язку з занепокоєнням перестраховиків щодо можливого вторгнення військ рф на територію України. Вже 12 лютого страховики направили повідомлення про виключення території України з покриття по КАСКО від військових ризиків через 48 годин та запитали інформацію щодо поточного стану повітряних суден та можливості їх передислокації для забезпечення їх подальшого страхування. 22 лютого представником перестраховика Willis Towers Watson та АТ «СК «Бусін» надіслано нотіс та офіційний лист щодо припинення страхового покриття військових ризиків КАСКО ДП «Антонов» на території України з другої години 24 лютого.

Сам Бичков заходів, щодо продовження страхового покриття або передислокації «Мрії» в інше безпечне місце не вжив, хоча повинен був вжити такі заходи та мав таку можливість.

У результаті бойових дій АН-225 «Мрія» знищили російські окупанти. Збитки, завдані державі, склали 288,14 млн доларів.

Бичкова арештували та відвезли до Київського СІЗО, де він перебуває дотепер. Підозрюваному та його захисникам 17 травня повідомили про завершення досудового розслідування. Їм надали доступ до матеріалів та достатній час для ознайомлення з ними. Але захисники, будучи присутніми при ознайомленні з матеріалами провадження, особисто знайомитись з ними відмовляються.

Станом на початок червня Бичков ознайомився з 15 томами кримінального провадження, в той час, як захисники ознайомилися з 8  томами та останній раз відвідували адміністративне приміщення поліції наприкінці травня.

З зазначеного часу сторона захисту не реалізовує своє право на ознайомлення з матеріалами. Суд вирішив встановити захисникам строк для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування до 23 липня включно.

Exit mobile version