368.media

Головою Південного офісу Держаудитслужби призначили еколога без досвіду у ревізіях

Головою Південного офісу Держаудитслужби призначили скандального еколога без досвіду аудиту Олександра Ставнійчука. Про це повідомляє Держаудитслужба.

Посадовця призначили відповідно наказу аудиторської служби від 15 червня № 301-О за погодженням з Міністром фінансів та головою Одеської ОДА. Чи був конкурс на посаду, ревізори не повідомили.

Нагадаємо, що Ставнійчук – виконавець схеми призупинень робіт у портах, через що портовики і судновласники зазнавали величезних збитків. Зокрема на Ставнійчука і його підлеглих скаржився теперішній концесіонер Херсонського морпорту Шота Хаджішвілі. Він казав про чисельні штрафи без бодай якоїсь методики їх нарахування. Також казав, що через часті призупинення робіт приходилося й «домовлятися».  Його звільнили зі скандалом у 2019 році. У грудні того ж року Олександр Ставнійчук був звільнений з посади, але згодом поновився на роботі рішенням суду.

Ставнійчук довгий час очолював різні екологічні інспекції, які розташовувались в Одесі.  Його призначенню на цю посаду не завадила ні відсутність профільної освіти (його спеціальність – судноходження), ні досвіду у сфері екології. Весь його зв’язок із галуззю зводиться до роботи його матері у 2006–2010 роках помічником нардепа Миколи Злочевського, міністра екології у 2010–2012 роках. Ділова біографія Ставнійчука також не є бездоганною – у серпні 2015-го, коли він був директором департаменту екології Одеської ОДА, Держфінінспекція склала на нього протокол за порушення при держзакупівлях. У січні 2016 року виробництво закрили.

Після 2019 року він очолював департамент екології Херсонської ОДА, а після війни якимось чином опинився на посаді начальнику відділу екологічного контролю управління екологічного контролю та методології Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів Олександр Ставнійчук.

Exit mobile version