368.media

У справі рейдерства «Хорольского заводу дитячого харчування» з’явився відомий одеський шахрай

Одесит Максим Марчук вже багато років створює собі образ бізнесмена, зразкового батька, людини зі зв’язками в органах влади. Як повідомляє from-ua, чоловік створив собі легенду про те, що його кандидатуру нібито розглядають на посаду голови Служби зовнішньої розвідки.

Для більшого ефекту Марчук почав з’являтися на людях та активно фотографуватися у військовій формі. Сам себе, як прийнято у шахраїв, став називати генералом. При цьому жодних даних про те, що Марчук має хоча б якийсь стосунок до ЗСУ, і тим паче, таке поважне та шановане суспільством звання, – немає. Свої непрозорі та сумнівні справи через так званого «генерала» вирішувати намагався і славнозвісний волонтер Михайло Майман. Відомий так само під прізвищем Помогайбо – працює за схожими з «генералом» схемами. Вже давно видає себе за ветерана АТО, волонтера, очільника військового підрозділу, який нібито звільняв Київ від росіян у лютому.

Насправді ж Маймана вже давно і небезпідставно підозрюють у видурюванні грошей, привласненні допомоги, яку збирав як волонтер, інсценуванні відео нібито з місць боїв. «Ряженим шахраєм» його публічно називали і нардепи, і колишні підлеглі. В нашому розпорядженні з’явилася розмова афериста Максима Марчука з таким саме шахраєм Михайлом Майманом – третій в бесіді це Ігор Мізрах, людина, яка вже перебуває під вартою за підозрою в рейдерстві. Майман та Мізрах без жартів кажуть про Марчука – «генерал» та обговорюють сумнівні оборудки.

Насправді ж «рєшала» з багаторічним досвідом систематично бере участь в сумнівних схемах. Марчук і сам намагався запевнити потенційних жертв в тому, що має унікальні зв’язки в Кабінеті міністрів та може вирішити будь яке питання. Підозрілі оборудки проводив і з нібито залученням фонду гарантування вкладів та адміністрації Президента.

У 2019 році проти Максима Марчука було порушено кримінальну справу щодо шахрайства. За свідченнями політолога Олексія Курпаса, Марчук отримав 200 тис. доларів від американського інвестора, бо назвався партнером Рината Ахметова. А щоби зрозуміти масштаби особистості, достатньо подивитися в судовий реєстр. Там – безліч справ щодо стягнення боргів. У 2013 році з нього стягує борги орендодавець квартири через несплату за житло. У 2015 році з Марчука стягує борг через суд один з українських банків через несплату кредиту. У 2020 – ще один банк звертається до суду, бо Марчук взяв і не повернув майже 250 тисяч гривень.

Щоби підтримувати імідж серйозної людини зі зв’язками, Марчук всюди ходив з охороною. Такі послуги йому надавала поліція охорони в Київській області. Та одеський «Бендер» примудрився кинути навіть їх – гроші за оплату послуг правоохоронці також були змушені стягувати через суд. Загальна сума склала близько мільйона гривень.

Мильною бульбашкою виявилася і легенда про зразкового батька. Замовні статті в мережі не допомогли підтримати цей образ – в 2022 році позивач Тетяна Чуприна намагається через суд стягнути аліменти на спільних дітей з Максима Марчука.

З усіх пригод Марчук примудрявся вийти сухим з води. Аж поки не встряг у справу разом із «колегою», аферистом і шахраєм Ігорем Мізрахом. Наразі Мізрах – під вартою. Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції зміг викрити злочинну рейдерську схему – група зловмисників поклала око на «Хорольский завод дитячого харчування» – єдине підприємство в Україні, яке виробляє сухі молочні суміші для немовлят перших днів життя.

Максим Марчук – фігурант цієї справи. Разом із ним, окрім Мізраха – кримінальні авторитети та громадянин росії, колишній заступник міністра одного з міністерств рф.

На цьому етапі Марчуку доведеться згорнути торгівлю «лівими» акціями та документами, розведення людей на гроші та залягти на дно. Щоби уникнути відповідальності, він, ймовірніше за все, просто зникне з радарів. Наразі слідство по рейдерству щодо полтавського підприємства триває і слідчі вже встановили роль кожного члена злочинної групи, яка підробляла документи та захоплювала завод. Відповідати доведеться і Максиму Марчуку. Отож саме ця справа може стати кінцем кар’єри талановитого шахрая, який не цурався піднімати гроші на схемах навіть під війни.

Exit mobile version