368.media

Ексзаступника керівника Подільского райсуду Києва звільнили від відповідальності

Вищий антикорупційний суд звільнив від кримінальної відповідальності колишню заступницю керівника Подільського районного суду Києва Юлію Чубко, яку САП обвинувачувала у зловживанні впливом. У справі сплив строк давності.

Як вказується, Чубко просила закрити справу стосовно неї, оскільки строк давності сплив ще 25 квітня 2023 року. Строк на притягнення до відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 369-2 КК, складає п’ять років. Водночас інша обвинувачена, суддя Тетяна Войтенко відмовилася подавати аналогічне клопотання, оскільки хоче отримати виправдувальний вирок.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Чубко у змові з Войтенко вчинили умисні дії, в результаті яких одержали неправомірну вигоду в сумі 10 тисяч доларів. В обмін на ці кошти вони обіцяли вплинути на іншого суддю цього ж суду, аби той ухвалив рішення на користь фізичної особи-позивача, яка вимагала від приватної компанії відшкодувати матеріальні збитки, упущену вигоду та компенсувати моральну шкоду, завдану діями відповідача. Під час проведених обшуків за місцем роботи та проживання підозрюваних вилучено частину одержаної неправомірної вигоди. Раніше обвинувачену суддю Войтенко відсторонили від здійснення правосуддя до завершення розгляду її справи в суді.

Exit mobile version