368.media

ВАКС відмовився повертати обвинувальний акт нардепа Герасимова

Герасимов

Вищий антикорупційний суд відмовився повернути обвинувальний акт у справі за обвинуваченням у недекларуванні народного депутата з фракції «Європейська солідарність» Артура Герасимова та розпочав розгляд кримінального провадження проти нього по суті.

На початку судового засідання захист Артура Герасимова попросив суд повернути прокурору обвинувальний акт зі зміненим обвинуваченням. На думку захисників прокурор «зрозумівши, що притягнути Артура Герасимова до відповідальності за ч.1 ст. 366-2 КК штучно змінила обвинувачення».

Зокрема, захист не погодився з оцінкою вартості майна у недекларуванні якого обвинувачують Герасимова. Крім цього адвокати депутата акцентували увагу, що не отримали усіх матеріалів дізнання.

Зі свого боку прокурор Єлена Дроботова зазначила, що намагалася вручити нардепу Артуру Герасимову матеріали дізнання, «але він відмовився і, відповідно до частини 5 статті 301 КПК він вважається таким, що їх одержав». Вона відкинула закиди стосовно штучності зміни обвинувачення, зауваживши, що це було зроблено на підставі відповідних матеріалів.

Врешті суд відхилив клопотання захисту та призначив судовий розгляд по суті, який розпочався одразу після завершення підготовчого засідання. Прокурор коротко виклала зміст оновленого обвинувального акту, пояснивши, що в результаті експертизи ринкова вартість нерухомості Герасимова в Іспанії зросла до понад 8 мільйонів гривень.

Невдовзі після цього прокурор виступила зі вступною промовою і суд відклав розгляд справи.

Exit mobile version