368.media

Скандального суддю Чауса засудили до 10 років

Фото: Униан

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим і призначив 10 років позбавлення волі колишньому судді Дніпровського районного суду Києва Миколі Чаусу.

Чауса визнали винним за ч. 4 ст.368 КК. Після відбуття основного покарання йому заборонили протягом трьох років обіймати посади судді, судді Конституційного суду, члену Вищої ради правосуддя та інші. В нього конфіскували все належне йому майно.

Чауса взяли під варту в залі суду. Вирок не набув чинності і може бути оскаржений протягом 30 днів до Апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали Чауса в лікарні «Феофанія» 3 серпня 2021 року. Йому було вручено клопотання про застосування запобіжного заходу. Як відомо, антикорупційний суд відправив екссуддю Чауса під цілодобовий домашній арешт.

30 липня 2021 року екссуддю Чауса знайшли у Вінницькій області. До цього він переховувався у Молдові.

Як відомо, в 2016 році українські правоохоронні органи викрили суддю Чауса на хабарі 150 тис. доларів. При винесенні вироку в інтересах підсудних. Він сховав хабар в банки, які закопав у своєму городі. Нещодавно НАБУ завершило розслідування цієї справи.

Exit mobile version