368.media

ВАКС закрив справу нардепа Колісник

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду закрила справу за обвинуваченням народної депутатки від фракції «Слуги народу» Анни Колісник у недостовірному декларуванні. У справі спливли строки давності, тому обвинувальний вирок скасували. Рішення 12 червня ухвалила АП ВАКС.

Як відомо, 24 березня  суд визнав Колісник винуватою і призначив їй покаранням штраф у розмірі 44 тис. гривень, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням функції представника влади в органах державної влади строком на один рік. Водночас її звільнили від покарання у зв’язку із закінченням строків давності. Сторона захисту подала скаргу на це рішення.

Нагадаємо, 14 жовтня 2022 року НАБУ і САП повідомили нардепці Колісник про підозру у недостовірному декларуванні. За версією слідства, народна обраниця не внесла до декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про оренду (володіння) двох квартир у Києві, частки у нежитловому приміщенні у Харкові та автівки. Сукупна вартість цього майна, яке мала, але не відобразила в декларації нардепка, перевищує 4,4 млн гривень.

Exit mobile version