368.media

В Україні заблокували виробництво підроблених державних документів

В Україні припинили функціонування масштабного сервісу в мережі Darknet з виготовлення та продажу підроблених документів, печаток, штампів та бланків державного зразка, а також країн Євросоюзу. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Підприємець у промислових масштабах налагодив підробку фіктивних паспортів, водійських посвідчень, різних нотаріальних документів, дипломів про закінчення вищих навчальних закладів, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, актів на право власності на землю тощо.

Його клієнтами були особи з хакерського середовища, які використовували підроблені документи для прикриття своєї протиправної діяльності, а також охочі виїхати за кордон та уникнути призову під час дії воєнного стану. Розрахунок за надані послуги вони здійснювали у криптовалюті.

У ході проведення слідчих та процесуальних дій встановлено фактичне місцезнаходження обладнання і бланків для виготовлення підроблених документів.

Організатору протиправної діяльності повідомлено про підозру у виготовленні, зберіганні, перевезенні, пересиланні, з метою збуту, а також збуті незаконно виготовлених голографічних захисних елементів та підроблених документів (ч. 1 ст. 199, ч. 3 ст. 358 КК).

Exit mobile version